Scroll to Top

Ātri pagatavojami siltie ķirbju salāti

Publicēts: / / 303 views

Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ķirbju ēdienu recepti, kas noteikti jāpagatavo šoruden.

Sastāvdaļas

400 g šķēlēs sagriezta riekstu ķirbja
5 ēdamk. olīveļļas
1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa
1 tējk. malta koriandra
1 tējk. rīvēta muskatrieksta
sāls, melnie pipari
200 g lapu salātu maisījuma
4 gurķi
2 saldās paprikas
100 g mīksta kazas siera
2-4 ēdamk. ķirbju sēkliņu
citronpipari

Pagatavošana

Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.
Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles.
Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.
Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamk. olīveļļas un citronpipariem.
Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liec tam pa virsu siltu ķirbi.
Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.
Pasniedz siltus!

Foto: Viktorija Kožemjakina