Veselīgas pusdienas līdzņemšanai
Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu receptes. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!
Veselīgā sviestmaize ar dārzeņiem
Gatavošanas laiks 10 -15 min
Šī recepte kliedēs mītu par to, ka sviestmaizes ir sauss, neveselīgs ēdiens, kas nenodrošina sāta sajūtu – tieši pretēji, šīs sviestmaize ir veidota tā, ka tā var kļūt par pilnvērtīgām pusdienām darbā vai skolā.
Sastāvdaļas (1 porcijai)
2 šķēles jebkāda vieda pilngraudu maizes
2 šķēles siera (piemēram, Čederas, Holandes vai Krievijas)
4 šķēles vārītas vai ceptās vistas filejas*
3 salātlapas
1 ēdamk. pesto mērces
1 burkāns
1 selerijas kāts
sauja vīnogu
Pagatavošana
Uzsmērējiet pesto mērci uz abām maizes šķēlēm. Uz vienas maizes šķēles uzlieciet salātlapas, vistas fileju, sieru un piespiediet tos ar otru maizes šķēli. Lieciet sviestmaizi traukā līdzņemšanai. Pievienojiet sviestmaizei burkānus nomazgātus un stienīšos sagrieztus burkānus, seleriju un vīnogas.
* vistas filejas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, ja iespējams – izvēloties pašu gatavotu Lieliski noderēs no cepeša pāri palikusi gaļa.
Caprese salāti līdzņemšanai
Gatavošanas laiks 10 -15 min
Ja ierobežojumu dēļ nevaram šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums! Izmēģiniet šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļojiet saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!
Sastāvdaļas (1 personai)
1 mocarellas siera bumbiņa (100g)
1 liels tomāts
1 ēdamk. pesto mērces
1 sauja olīvu
1 pilngraudu maizes šķēle
Vīnogas/vīģes vai citi augļi
Pagatavošana
Sagrieziet mocarellas sieru un tomātu 0,5 cm biezās šķēlēs. Trauciņā, ko ņemsiet līdzi, pamīšus kārtojiet sieru un tomātu, katrai šķēlei virsū liekot nedaudz pesto mērces. Sagreiziet gabaliņos un nedaudz apgrauzdējiet pilngraudu maizi/ Baudiet kopā ar olīvām, vīģēm un vīnogām.
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....