Ātri pagatavojams vistas un dārzeņu wok vakariņām
Dienās, kad negribas gatavot, katrs novērtē receptes, kas ļauj sarūpēt veselīgu un gardu ēdienu dažu minūšu laikā, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls un zīmols Kikkoman kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepti, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!
Vistas un dārzeņu wok
Sastāvdaļas (2-4 porcijām)
150 g šampinjonu
1 sarkanā saldā paprika
1 vidēji liels burkāns
1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa
1 vistas fileja
3 ēdamk. Kikkoman sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu
200 g olu nūdeļu
30 g zaļo lociņu
2 ēdamk. olīveļļas
pipari pēc garšas
Mērcei
100 ml Kikkoman Teriyaki mērces ar grauzdētām sezama sēkliņām
Pagatavošana
- Uzlieciet vārīties ūdeni nūdeļu gatavošanai, pievienojiet ūdenim nedaudz sāls.
- Vistas fileju sagrieziet strēmelītēs, lieciet nelielā trauciņā. Uzlejiet filejas gabaliņiem sojas mērci, apmaisiet un nolieciet nedaudz iemarinēties, kamēr griezīsiet dārzeņus.
- Papriku un burkānu sagrieziet plānās strēmelītēs, šampinjonus – plānās šķēlēs.
- Sakarsējiet vokpannu vai lielu parasto pannu, ielejiet tajā 1 ēdamk. olīveļļas un apcepiet vistu. Izņemiet vistu no pannas.
- Gatavojiet nūdeles – lieciet tās verdošā ūdenī un vāriet tik ilgi, cik ir norādījis ražotājs, tad nokāsiet.
- Pannā palikušajā eļļā ātri apcepiet dārzeņus (pietiks ar 1-2 minūšu cepšanu, dārzeņiem ir jāpaliek nedaudz kraukšķīgiem), cepšanas beigās pievienojiet dārzeņiem ķiploku spiedē izspiestu ķiploka daiviņu.
- Dārzeņu sacepumā uz panna iemaisiet apceptās vistas filejas strēmelītes un pagatavotās nūdeles, pielejiet klāt Kikkoman teriyaki mērci ar grauzdētām sezama sēkliņām un, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl vienu minūti. Pasniedziet uzreiz ar svaigi sakapātiem lociņiem.
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....