Ziemā imunitāti iesaka stiprināt ar veselīgu uzturu
Ziema ir laiks, kad īpaši aktivizējas dažādi vīrusi un palielinās pieprasījums pēc uzturvielām bagātiem našķiem. Visi noteikti esam informēti par augļu un dārzeņu labvēlīgo ietekmi uz mūsu organismu un veselību, taču tikpat liela nozīme imūnsistēmas stiprināšanai šajā laikā ir graudaugiem, kuri palīdz gan uzlabot izskatu, gan parūpēties par veselību, kā arī veicina gremošanas procesu un nodrošina mūs ar nepieciešamo enerģiju.
Ziemas sezona tradicionāli asociējas ar aukstumu, vīrusiem un nogurumu, kas skaidrojams ar to, ka šajā periodā daudz mazāk uzņemam saules gaismu un vitamīnus, kā rezultāta jūtamies noguruši un nomākti. Kā norāda “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte, šajā laikā parādās daudz lielāks pieprasījums pēc graudaugu produktiem, kuri organismu ikdienā nodrošina ar enerģiju un parūpējas par nepieciešamajām uzturvērtībām.
“Novērojumi rāda, ka dažādu saaukstēšanās un vīrusu laikā cilvēki pievērš lielāku uzmanību imūnsistēmas stiprināšanai un veselīgam uzturam. Ja vasara ir tas periods, kad vitamīnus ir uzņemt ļoti viegli, tad ziemā mūs tomēr ir jāpiedomā pie tā, ko mēs ēdam. Imunitātes stiprināšanai lieliski der kliju un auzu izstrādājumi. Kā norāda ārsti un dietologi, veselības profilaksei uzturā ieteicams lietot tieši pilngraudu izstrādājumus, kas satur vērtīgas olbaltumvielas, taukvielas, fosfolipīdus, šķiedrvielas, folijskābi, minerālvielas un vitamīnus,” stāsta L. Liepiņa – Eglīte.
Viens no “Vidzemes maiznīcas” veselīgajiem produktiem ir sausbaranciņas ar sēklām. Sausbaranciņu sastāvā ir sezama sēklas, raugs, linsēklas, kviešu milti un citas veselīgas sastāvdaļas, kas uzlabo cilvēka pašsajūtu un veselības stāvokli, jo katra sastāvdaļa dara ko labu organismam. Tā, piemēram, sezama sēklas ļoti palīdz sirdij, asinsvadiem, imūnsistēmai un ādai, linsēklas noder cīņā ar aptaukošanos, vēdera problēmām, kā arī tās satur A, B, E, F vitamīnus. Produkta pārdošanas apjomi tupina pieaugt, kas liecina, ka iedzīvotāji arvien vairāk novērtē tā priekšrocības – garšu un veselīgumu.
Tāpat ieteicams ikdienā vairāk lietot kliju produktus, tādējādi sakārtojot organisma gremošana sistēmu un nodrošinot to ar nepieciešamajiem vitamīniem, olbaltumvielām un šķiedrvielām. Tas ir ne tikai gards veids, kas būs pa prātam kā pieaugušajiem, tā arī bērniem, bet arī lielisks veids, kā bez piepūles izvairīties no slimošanas un parūpēties par veselīgu izskatu un labu noskaņojumu!
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....