Scroll to Top

Ziedkāpostu – turku zirņu krēmzupa

Publicēts: / / 607 views

Veikalu tīkls kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni ir sagatavojuši divas lielisku, sildošu un sātīgu veģetāru zupu receptes, kas īpaši labi garšos tieši aukstajā ziemas periodā un lieliski papildinās ēdienkarti arī tiem, kas labprāt ēd gaļu.

Sastāvdaļas (6 personām)

3 ēdamk. olīveļļas

4 ķiploka daiviņas

1 smalki sagriezts sīpols

1 tējk. kumīna sēklu

1/2 tējk. karija garšvielu

1 tējk. iecienīta garšvielu maisījuma, piemēram, garam masala

1 ziedkāposts

1-2 pastinaki (var nepievienot, bet tie piešķir izcilu garšas niansi)

300 g konservētu turku zirņu bez šķidruma

1 – 1,5 litri dārzeņu buljona

sāls, melnie pipari

200 ml kokosriekstu piena

Pasniegšanai

daži timiāna zariņi

lazdu rieksti

Pagatavošana

Pagatavo maisījumu zupas “dekorēšanai” – dažas ziedkāposta ziedkopas, 50g turku zirņu un sauju lazdu riestu apslaki ar olīveļļu, pievieno tiem nedaudz garšvielu, apmaisi un cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 20min – tas piešķirs zupai īpaši izsmalcinātas garšas nianses.

Lielā katlā ielej eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, kariju un iecienīta garšvielu maisījumu, piemēram, garam masala garšvielas, apmaisi.

Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās, pastinaku nomizo un sagriez nelielos gabalos, pievieno tos katlā un apmaisot cep dažas minūtes.

Pielej katlā 1 l buljona un vāri, līdz dārzeņi ir mīksti.

Pievieno turku zirņus un sablendē visu zupu līdz krēmīgai masai.

Salej krēmzupu atpakaļ kaltā, pievieno tai kokosriekstu pienu un vēl mazliet buljona, ja vēlies šķidrāku zupu, pieliec sāli un piparus, uzkarsē, bet vairs nevāri.

Pasniedz karstu, rotājot ar ceptiem turku zirņiem, lazdu riekstiem, ziedkāpostiem un timiāna zariņu.