Scroll to Top

Vistas fileja, īpašs panējums un 30 minūtes – gardu vakariņu formula!

Publicēts: Pirmdiena, 18. aprīlis 2016 15:46 / / 2800 views

Ikvienam patīk, ka stundām ilgi nav jāstāv pie plīts, lai pārsteigtu ģimeni ar kaut ko garšīgu, tādēļ šī recepte tam ir lielisks risinājums – aromātisks, sātīgs, sulīgs, un pats galvenais – veselīgs ēdiens, kurš lieliski iederēsies vieglās ģimenes vakariņās vai pasēdēšanā ar draugiem. Tā noslēpums ir neparastais valriekstu panējums – turklāt, šo maltīti iespējams pagatavot mazāk kā pusstundas laikā!

Sastāvdaļas: 

2 ēdamkarotes augu eļļas;
300 g sālīti kliņģerīši;
600g vistas filejas;
3 olas;
3 ēdamkarotes maigu sinepju;
150 g miltu;
1/2 ēdamkarote sasmalcinātu valriekstu.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Noklāj to ar folliju, tad – augu eļļu.

2. Sasmalcina kliņģerīšus un tos ievieto dziļā bļodā. Pievieno sasmalcinātus valriekstus.

3. Atsevišķā bļodā sajauc olas ar sinepēm, labi samaisa. Atsevišķā traukā izsijā miltus.

4. Vistas filejas sagriež vidēja biezuma strēmelēs. Katru gabalu vispirms apviļā miltos, tad sinepju-olu maisījumā, tad apviļā rīvmaizē ar kliņģeriem un riekstiem.

4

5. Gaļas gabaliņus izkārto cepešpannā 2-3 cm attālumā vienu no otras. Cep filejas 15 minūtes.

Šādā panējumā vista filejas paliks sulīgas. Atsevišķi pievienot sāli nav nepieciešamība, jo kliņģeri un valrieksti jau ir sālīti. Labu apetīti!

6