Vegāniskā zemeņu krēma kūka
Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu piedāvā garšīgu zemeņu deserta recepti Māmiņdienai! Gardās zemeņu kūkas recepte noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem!
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g mandeļu miltu
75 g auzu miltu
5 dateles
2 ēdamk. kokosriekstu eļļas
Šķipsniņa sāls
1 ēdamk. kakao (pēc vēlmes)
Zemeņu krēmam
200 g zemeņu
90 g medus (medus daudzums atkarīgs no zemeņu salduma, var likt arī mazāk)
1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
2 ēdamk. laima sulas
250 g kokosriekstu piena
1 ēdamk. kukurūzas cietes
1 ēdamk. agara pulvera
1 tējk. vaniļas esences
Zemenes, bazilika lapas, vegāniska šokolāde rotāšanai
Pagatavošana
Vispirms izcepiet kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180 grādiem, visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendējiet līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei, ieklājiet masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstiet ietaukot arī formas malas). Cepiet apmēram 10 minūtes, izņemiet no krāsns un pilnībā atdzesējiet.
Viendabīgā masā sablendējiet zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu, iegūto masu pārlejiet katliņā, pievienojiet tai cieti, vaniļas esenci un agaru. Uzvāriet un turpiniet karsēt uz lēnas uguns līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.
Pārlejiet iegūto zemeņu krēmu uz iepriekš sagatavotās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-3 stundām.
Pirms pasniegšanas kūku izrotājiet ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....