Šokolādes – ķiršu siera kūka
Aiz loga jau vasara. Tas nozīmē, ka ir īstais laiks pagatavot kaut ko neticami gardu un saldu. Tirdzniecības centrs “Maxima” piedāvā gardo šokolādes – ķiršu siera kūku!
Sastāvdaļas
200 g biksvītcepumu
1 ēd. k. cukura
60 g kausēta sviesta
150 g ķirši
1 ēd. k. cukura
2 ēd. k. citrona sula
1 ēd. k. kukurūzas milti (vai smalki samalti kukurūzas putraimi) + 2 ēd. k. auksta ūdens
150 g sasmalcināta tumšā šokolāde
300 g svaiga siera
60 g pūdercukurs
1 ēd. k. vaniļas ekstrakts
250 ml saldais krējums
Šokolādes garnējumam:
100 ml saldais krējums (35%)
150 g tumšā šokolāde
ķirši dekorēšanai
Gatavošana
Uzkarsējiet krāsni līdz 160°C temperatūrai. Cepamformā ieklājiet cepamo papīru (klājiet tā, lai tas būtu nolocījiet pāri malām, šādi būs viegklāk kūciņu izņemot no formas). Sajauciet sasmalcinātus biskvītcepumiņus ar 1 ēd. k. cukura, vidēja izmēra traukā. Pievienojiet sviestu un maisiet, kamēr iegūta viendabīga masa. Ar rokām klājiet iegūto masu cepamajā traukā un kārtīgi noblīvējiet vienmērīgu kūkas pamatni. Cepiet aptuveni 15 min – līdz pamatne kļūst zeltaina, tad atdzesējiet to.
Sagrieziet ķiršus, pievienojiet citrona sulu un 1 ēd. k. cukura, lieciet uz vidējas uguns, maisiet kamēr cukurs izskūst. Pievienojiet kukurūzas miltus un maisiet līdz masa sāk sabieziēt, tad ļaujiet tai atdzist.
Pildījums: krēmsieru, vaniļu un pūdercukuru sajauciet ar mikseri līdz tiek iegūta viendabīga masa. Lēnām pievienojiet sasmalcinātu šokolādi un sajauciet. Sajauciet ar jau iegūto ķiršu masas kombināciju.
Citā maisīšanas traukā – uzmanīgi uzputojiet saldo krējumu, pievienojiet saputoto krēmu pildījuma masai. Iegūto masu pārlejiet pār atdzesēto kūkas pamatni.
Tad kūciņu liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām vai nakti. Pec tam, turot aiz cepampapīra maliņām, izņemiet kūciņu no pamatnes.
Garnējumam:
Uz vidējas uguns sildiet saldo krējumu, līdz tiek sasniegta vārīšanās temperatūra. Sasmalciniet šokolādi, pārlejiet karsto saldo krējumu, atstājiet 5 minūtes šokolādi izkust. Samaisiet iegūto masu un plānā kārta pārklājiet kūku. Dekorācijai izmantojiet svaigus ķiršus.
Foto: Publicitātes
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....