Scroll to Top

Šokolādes – ķiršu siera kūka

Publicēts: / / 3257 views

Aiz loga jau vasara. Tas nozīmē, ka ir īstais laiks pagatavot kaut ko neticami gardu un saldu. Tirdzniecības centrs “Maxima” piedāvā gardo šokolādes – ķiršu siera kūku!

Sastāvdaļas

200 g biksvītcepumu
1 ēd. k. cukura
60 g kausēta sviesta
150 g ķirši
1 ēd. k. cukura
2 ēd. k. citrona sula
1 ēd. k. kukurūzas milti (vai smalki samalti kukurūzas putraimi) + 2 ēd. k. auksta ūdens
150 g sasmalcināta tumšā šokolāde
300 g svaiga siera
60 g pūdercukurs
1 ēd. k. vaniļas ekstrakts
250 ml saldais krējums

Šokolādes garnējumam:

100 ml saldais krējums (35%)
150 g tumšā šokolāde
ķirši dekorēšanai

Gatavošana

Uzkarsējiet krāsni līdz 160°C temperatūrai. Cepamformā ieklājiet cepamo papīru (klājiet tā, lai tas būtu nolocījiet pāri malām, šādi būs viegklāk kūciņu izņemot no formas). Sajauciet sasmalcinātus biskvītcepumiņus ar 1 ēd. k. cukura, vidēja izmēra traukā. Pievienojiet sviestu un maisiet, kamēr iegūta viendabīga masa. Ar rokām klājiet iegūto masu cepamajā traukā un kārtīgi noblīvējiet vienmērīgu kūkas pamatni. Cepiet aptuveni 15 min – līdz pamatne kļūst zeltaina, tad atdzesējiet to.

Sagrieziet ķiršus, pievienojiet citrona sulu un 1 ēd. k. cukura, lieciet uz vidējas uguns, maisiet kamēr cukurs izskūst. Pievienojiet kukurūzas miltus un maisiet līdz masa sāk sabieziēt, tad ļaujiet tai atdzist.

Pildījums: krēmsieru, vaniļu un pūdercukuru sajauciet ar mikseri līdz tiek iegūta viendabīga masa. Lēnām pievienojiet sasmalcinātu šokolādi un sajauciet. Sajauciet ar jau iegūto ķiršu masas kombināciju.

Citā maisīšanas traukā – uzmanīgi uzputojiet saldo krējumu, pievienojiet saputoto krēmu pildījuma masai. Iegūto masu pārlejiet pār atdzesēto kūkas pamatni.

Tad kūciņu liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām vai nakti. Pec tam, turot aiz cepampapīra maliņām, izņemiet kūciņu no pamatnes.

Garnējumam:

Uz vidējas uguns sildiet saldo krējumu, līdz tiek sasniegta vārīšanās temperatūra. Sasmalciniet šokolādi, pārlejiet karsto saldo krējumu, atstājiet 5 minūtes šokolādi izkust. Samaisiet iegūto masu un plānā kārta pārklājiet kūku. Dekorācijai izmantojiet svaigus ķiršus.

Foto: Publicitātes