Safrāna – šokolādes kūka
Ziemassvētkos ļoti populāras ir safrāna maizītes, bet safrāna karameles un baltās šokolādes kūka ir sapnis visiem safrāna cienītājiem! Receptē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
8 porcijas
Laiks: 40 minūtes
Kūka
100 g sviesta
200 g baltās šokolādes
3 olas
50 ml cukura
2 ēd.k. Santa Maria vaniļas cukura
3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa
1 paciņa Santa Maria safrāna
Smalki sarīvēta laima miziņa
Šķipsniņa sāls
150 ml kviešu miltu
Brūkleņu krēms
250 ml 35% saldā krējuma
100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma
Saldo krējumu saputo. Ja vēlas, pievieno 2-3 ēd.k. cukuru. Samaisa ar brūkleņu ievārījumu.
Kūkas pagatavošana:
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 ° C.
2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi.
3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli.
4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus.
5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai.
6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.
Foto: Publicitātes
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....