Receptes pāri palikušajam Jāņu sieram
Gada īsākās nakts svinībām esam pieraduši sarūpēt krietnus alus un siera krājumus, bet ko iesākt, ja līgošana jau beigusies, Jāņu nakts ēdieni jau maliet apnikuši, taču ledusskapī vēl gozējas saulainais Jāņu siers? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā interesantas receptes, kā tradicionālo Jāņu sieru pārvērst gardos un mūsdienīgos ēdienos!
Gaisīgais olu kultenis ar Jāņu sieru
Šis ēdiens būs ideāla izvēle brokastīm, jo olas un Jāņu siers veido lielisku garšas kombināciju un sniedz dienas iesākumam nepieciešamo enerģiju
Sastāvdaļas (2-3 personām)
3 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
4 ēdamk. piena
100 g rupji sarīvēta Jāņu siera
10 g sviesta
2 saujas zaļumu (spināti, rukola, ūdenskreses utt.)
sāls, melnie pipari pēc garšas
grauzdētā maize, salāti pasniegšanai
Pagatavošana
1) Olas dzeltenumus viegli sakuļ kopā ar pienu.
2) Atsevišķā bļodā noturīgās putās uzputo olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls. (Nav jāputo līdz tie ir stingrās putās, masai ir jābūt baltā krāsā un tādai, lai uz virsmas nav lielāka izmēra burbuļu; jāputo ~1,5 min). Iemaisa olas baltumus dzeltenuma masā un samaisa. Pievieno 20 g siera.
3) Uz sakarsētās pannas izkausē sviestu. Izlej olu masu un cep uz vidējās uguns ~1 min. Pievieno palikušos 80 g siera, kārtojot to vienmērīgi uz visas omletes. Pieliek klāt arī zaļumus, sāli un melnos piparus pēc garšas, un ,maisot ar koka lāpstiņu, karsē omleti, līdz olu masa ir sarecējusi, bet vietām joprojām ir mitra ( ~2 min, nekarsējiet, līdz olas ir pilnīgi sausas).
4) Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi un salātiem.
Salāti ar grilētu Jāņu sieru
Sastāvdaļas (4personām)
200 g Jāņu siera, kas sagriezts apmēram 5 mm biezās šķēlēs
250 g dažādu salātu lapu
200 g uz pusēm pārgrieztu ķiršu tomātu
100 g sagrieztu vārītu biešu
1 plānās šķēlēs sagriezts avokado
100 g bekona plānās šķēlītēs
Mērcei
50 g Extra Virgin olīveļļas
2 ēdamk. citrona sulas
1 tējk. Vūsteras mērces
1 ēdamk. Dižonas sinepju
sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1) Lielā bļodā sajauciet visas mērces sastāvdaļas. Pusi atstājiet bļodā, otro mērces pusi pārlejiet atsevišķā trauciņā.
2) Salātu lapas, biešu gabalus un ķiršu tomātus samaisiet ar mērci lielā bļodā.
3) Uz pannas vai sakarsētā grila apcepiet bekonu līdz tas ir kraukšķīgs, lieciet to uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu liekos taukus. Sagrieziet bekonu mazos gabalos.
4) Uz grila (vai grillpannas) ~2 min no katras puses apcepiet Jāņu siera gabalus.
5) Kārtojiet salātus uz šķīvja – vispirms lieciet salātu lapas, tad kārtojiet avokado, Jāņu siera šķēles, beigās pārkaisiet ar bekona gabaliņiem un pasniedziet kopā ar palikušo mērci.
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....