Pašgatavoti mazsālīti gurķīši
Šādi vienkārši un ātri pagatavoti gurķi būs ēdami jau aptuveni 6 stundas pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas: 1-1,5 kg nelielu gurķu, 3-4 ķiploka daiviņas, dilles, upeņu lapas. Marinādei 1 l ūdens, 1 ēdamk. rupjā sāls.
Pagatavošana:Gurķus liek 3 l burkā vai lielā traukā,pamīšus ar zaļumiem. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Gurķus pārlej ar karstu (bet ne vārošu) marinādi un ļauj tai ievilkties.
Piezīmes: Cits pagatavošanas variants – ar gurķiem piepildītās 3 l burkas virspusē uzber sāli (2-3 ēdamk.), tad ielej karstu ūdeni. Burku aizvāko un sakrata. Ja gurķus pārliesim ar aukstu sālsūdeni, tad tie būs gatavi pēc 2-3 dienām. Lai iegūtu interesantas garšas nianses, bez jau pierastajiem zaļumiem un citām piedevām gurķiem var pievienot ābolus.
Foto: ekrānšāviņš no Twitter foto
Darbs un atpūta – kā atrast līdzsvaru
Mūsdienu straujajā dzīves ritmā arvien vairāk cilvēku saskaras ar izaicinājumu –...
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...