Mazliet citādāka speķa pīrādziņu recepte garšīgiem svētkiem
Šķiet, ka Ziemassvētki nav iedomājami bez kārtīgas noēšanās – piparkūkas, mandarīni, štovēti kāposti, pupas, zirņi un… pīrādziņi.
Iespējams, tos ir vieglāk nopirkt ja gatavus, taču pašceptu speķa pīrādziņu smaržu un garšu nevar pārspēt nekas, un ja vēl var to cept kopā ar ģimeni – tā jau ir lielākā dāvana!
Piedāvājam Tev mazliet citādāku pīrādziņu recepti, taču neuztraucies – pīrādziņi izdosies izcili, ja darīsi visu, kā teikts receptē!
Nepieciešams
4 glāzes miltu
3 ēdamkarotes cukura
Šķipsniņa sāls
100 ml augu vai olīvu eļļa
500 ml piena
11 g sausā rauga (viena paciņa)
1 sīpols
Pipari
200 g žāvētas cūkgaļas
Ola pārziešanai
Pagatavošana
Pienā iejauc sāli, cukuru, raugu. Visu samaisa, lai cukurs un sāls izšķīst, tad iesijā miltus, samīca, pielej eļļu, vēlreiz samīca.
Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī rūgt uz divām stundām.
Gaļu sagriež mazos gabaliņos, sasmalcina sīpolu, sajauc, pārkaisa ar pipariem. No mīklas veido pīrādziņus, pilda ar gaļu, tad pārsmērē ar sakultu olu un cep 210 grādos zeltaini brūnus.
Laba apetīte un priecīgi svētki garantēti!
Foto: ekrānšāviņš no Youtube video
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....