Scroll to Top

Kraukšķīgie kartupeļu tornīši – gards risinājums bērnu brokastīm

Publicēts: Ceturtdiena, 21. aprīlis 2016 15:25 / / 2496 views

Jūs nezināt, kā nedēļas nogalē palutināt savus mājiniekus? Lūk, ēdiens, ko viņi noteikti nebūs pamēģinājuši – cepti kartupeļu tornīši. Maigi no iekšpuses un kraukšķīgi no ārpuses, viņi apbur ar savu neparasto izskatu un lielisko garšu. Turklāt, ēdiens ir ātri un viegli pagatavojams.

Sastāvdaļas:

1 kg kartupeļu;
6-8 ēdamkarotes izkausēta sviesta;
sāls un pipari pēc garšas;
svaigs vai žāvēts timiāns;
ķiploka daiviņa;
keksu cepšanas veidne.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo un sagriež paplānās šķēlītēs.

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Nelielā kastrolī izkausē sviestu. Pievieno tam nedaudz timiānu un ķiplokus.

3. Sagrieztās kartupeļu šķēlītes dziļā bļodā sajauc ar pusi sviesta maisījuma, sāli un pipariem.

3 (1)

4. Atlikušo sviestu iesmērē keksu veidnē. Sāk kartupeļu šķēlītes kārtot pannā tā, ka tā gals sniedzas nedaudz pāri veidnes malām.

5. Pārklāj formu ar folliju un liek cepties cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

6. Pēc 30 minūtēm ar lāpstiņu akurāti pārvieto tornīšus parastajā cepešpannā, un vēl 15 minūtes cep tajā bez follija 230 grādu temperatūrā, līdz tornīši apbrūninās.

Labums šajā receptē ir tāds, ka kartupeļu tornīšus var cept ar šķiņķa šķēlītēm, pārliet ar mērci no krējuma un apkaisīt ar sieru, vai arī pievienot citas īpašas garšvielas – tā ir varieājama pēc sirds patikas.

Mazie kartupeļu tornīši liek mazajiem gardēžiem mest visas svarīgās lietas pie malas un, cik ātri vien iespējams, doties pie ēdamgalda!