Kabaču un kartupeļu pankūkas
Kabaču laiks rit pilnā sparā! Un, kas gan var būt gardāks par kabaču un kartupeļu pankūkām? Siltām, mutē kūstošām ar skābo krējumu… Piedāvājam ātru un labu recepti!
Sastāvdaļas – kārtīgai bļodai pankūku vajadzēs 2 vidējus kabačus, ~ 6 vidējus kartupeļus, olas, miltus, sāli, piparus.
Pagatavošana – kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus – vismaz pusglāzi, bet te jāskatās – ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pipari, vēl kādas garšvielas – pēc vēlēšanās!
Cep uz pannas ar taukvielām no abām pusēm, kamēr smuki zeltaini brūnas. Dekorē ar zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu. Lieliski garšo gan siltas, gan jau atdzisušas!
Piebilde – šādas pašas pankūkas var cept arī ar malto gaļu. Masu gatavo tāpat, vien malto gaļu iepriekš uz pannas apcep un jau saceptu liek klāt pankūku mīklai un tad cep pankūkas. Tāpat – garšu dažādībai var pierīvēt klāt arī kādu burkānu!
Foto: https://www.instagram.com/p/-mG93uNFPj/?tagged=kartupe%C4%BCupank%C5%ABkas
Rīgā uzstāsies alternatīvais popmūziķis Džons Mauss
13. novembrī koncerttelpā “Tu jau zini Kur.” (Tallinas iela 10-3) uzstāsies...
Noklausies! Samanta Tīna aicina sekot sevis labākajai versijai jaunajā dziesmā “Dzenos sev līdzi”
Otrdien, 23. jūlijā, ar jaunu dziesmu “Dzenos sev līdzi”, kas vēsta par sevis atrašanu,...
Lucavsalā norisināsies “Positivus” festivāls
No 19. līdz 20. jūlijam Lucavsalā, norisināsies festivāls “Positivus”. Sadarbībā...
Gatis Mūrnieks un Sabīne Berezina izdod kopīgu dziesmu “Klusi lido mūsu domas”
Dziesmu autors un dziedātājs Gatis Mūrnieks, kurš sadarbojas ar daudziem pazīstamiem...