Scroll to Top

Kā pēc svētkiem uzņemt enerģiju?

Publicēts: / / 1794 views

Jau šajā nedēļas nogalē visā Latvijā tiks svinētas Lieldienas – viens no neatņemamiem svinību atribūtiem ir ola un arīdzan citi svētku ēdieni. Taču no garu svētku svinēšanas neapšaubāmi būs nepieciešams arī atgūties – lai atgriešanās ikdienas ritmā būtu patīkama un mierīga, uzturā nepieciešams lietot uzkodas, kas nodrošina enerģiju.

“Pēc svētkiem vienmēr ir grūti atgriezties ikdienas režīmā, jo brīvdienas sniedz iespēju gan vairāk laika pavadīt sarunās ar mīļajiem, gan vairāk laika ēšanai. Pārēdoties mēs pārslogojam gan gremošanas sistēmu, gan hormonālo sistēmu, gan asins cirkulācijas sistēmu, un ķermenim tā ir liela papildus slodze, līdz ar ko, lai arī mēs esam atpūtušies, var nākt secināt, ka trūkst enerģijas,” stāsta “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte.

Pēc svētkiem ieteicams uzturā lietot veselīgākus pārtikas produktus, un vieni no tiem ir pilngraudu izstrādājumi, kas satur vērtīgas olbaltumvielas, taukvielas, fosfolipīdus, šķiedrvielas, folijskābi, minerālvielas un vitamīnus.

“Gards veids kā uzņemt nepieciešamo vitamīnu devu ir, piemēram, auzu kliju cepumi, kuru saturā ir magnijs, cinks, dzelzs, kālijs, B1 vitamīns, kalcijs, E vitamīns un augsts šķiedrvielu saturs,” atklāj L. Liepiņa-Eglīte.

Graudaugi ir svarīgākā pārtikas produktu grupa, kura proporcionāli veido 50 % no kopējā ikdienas uztura un satur virkni veselīgu elementu. Graudaugi nodrošinās organismam nepieciešamo ikdienas enerģijas devu un parūpēsies par nepieciešamajam olbaltumvielām, ogļhidrātiem, minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem, kā arī veicinās gremošanas procesu.

“Vidzemes maiznīca” piedāvājumu klāsts ir tik bagātīgs, ka izvēles iespējas ir ikvienam, sākot no parastām kviešu miltu baranciņām, vaniļas cepumiem līdz pat auzu un kliju cepumiem un baranciņām, kas ir gan veselīgas, gan diētiskas.

Publicitātes materiāls