Iepriecini sevi ar gardo šokolādes kūku “Gâteau au chocolat”
Klāt 8. marts, kas tradicionāli tiek uzskatīta par Sieviešu dienu. Un kāpēc, lai šajā dienā sevi nepalutinātu ar kaut ko neticami gardu?
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā šokolādes kūku “Gâteau au chocolat”.
Gâteau au chocolat tulkojumā no franču valodas nozīmē “vienkārši šokolādes kūka”. Tomēr šis deserts nebūt nav vienkāršs – tā ir krēmīga, izcila kūka ar kraukšķīgu garozu un maigu pildījumu, kas pats kūst uz mēles. Šī kūka neatstās vienaldzīgus pat tos, kam šokolāde negaršo. Turklāt kūka ir ļoti vienkārši pagatavojama – recepte būs pa spēkam pat iesācējam!
Sastāvdaļas (nelielai kūkai, droši var dubultot)
120 g melnās šokolādes (vismaz 70% kakao)
100 g sviesta
2 olas
80 g cukura (receptē izmantots brūnais cukurs, bet to var aizstāt arī ar citiem)
40 g miltu
Pagatavošana
Ūdens peldē izkausē melno šokolādi un sviestu, maisot pievieno cukuru un olas, tās ātri iemaisot šokolādes masā, pieber izsijātus miltus, labi samaisa. Liek masu ietaukotā cepamtraukā un cep 180°C aptuveni 15-20 min (cepeškrāsni iepriekš jāsakarsē). Kūku svarīgi nepārcept, lai iekšpusē tā paliktu mīksta.
Šokolādes kūku var pasniegt karstu, papildinot ar putukrējumu vai saldējumu, taču to var ēst arī aukstu – šis deserts jebkurā gadījumā sniegs neaizmirstamu garšas baudījumu!
Foto: Publicitātes
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....