Garda zemeņu kūka bez cepšananas
Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas.
Sastāvdaļas – pamatnei – 150g šokolādes cepumi (vai parastie cepumi un 1 ēdamk. kakao) 60g sviests. Krēmam – 250g zemenes, 300ml jogurts zemeņu, 200ml saldais krējums, 50ml piens, 200g biezpiens, 100g cukurs, 2 ēdamkarotes želantīna. Rotāšanai – svaigas zemenes un pēc izvēles – šokolāde.
Pagatavošana – cepumus samīca un sajauc ar sviestu, cepšanas formu izklāj ar cepamo papīru, un ieliek iegūto masu, nedaudz sablīvē un liek ledusskapī. Želantīnam uzlej pienu, uzbriedina un pēc 30 minūtēm sildot uz lēnas uguns izšķīdina, nepieļaujot sākt vārīšanos (temperatūrā līdz 80 grādiem), tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ar mikseri vai blenderi samaisa jogurtu, cukuru, biezpienu, tad pievieno sasmalcinātas zemenes, pievieno želatīnu, labi samaisa, un ieliek ledusskapī uz pusstundu. Kārtīgi saputo saldo krējumu, sajauc ar jogurta želeju, samaisa un pārlej ar to kūkas pamatni, izlīdzina, ievieto ledusskapī pilnīgai sastingšanai. Gatavo kūku rotā ar sagrieztām zemenēm un sarīvētu šokolādi.
Foto: https://www.flickr.com/photos/tongueandcheek/7466399764/ / https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....