Scroll to Top

Kristovska kārtējā izgāšanās. Ko viņš vispār spēj?

Publicēts: Ceturtdiena, 20. aprīlis 2017 17:22 / / 2956 views

Daudz un gana dzirdēts par bijušo ministru, pašreizējo Ventspils mēra amata kandidātu, topošo rakstnieku Ģirtu Valdi Kristovski, kurš savas zināšanas un prasmes cenšas demonstrēt ik uz soļa, taču beigu beigās vienmēr izgāžas – te nav zinājis neko par budžeta veidošanu, te izkritis no Valsts prezidenta kandidātu saraksta, te bijis vajadzīgs speciāls uzaicinājums, lai atgrieztos politikā, te centies rakstīt grāmatu, te gadījies sameloties… šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi. Šodien šim sarakstam iespējams pievienot vēl kādu, gana komisku ierakstu, proti, Kristovskis pat nespēj iesniegt vēlēšanu komisijā savas partijas kandidātu sarakstu.

Trešdien, 19. aprīlī, Ventspils vēlēšanu komisijā sarakstu iesniedza trīs politisko partiju – Vienotības, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts “Ventspils atdzimšanai un uzplaukumam” ar tās līderi Ģirtu Valdi Kristovski priekšgalā.

Paša saraksta iesniegšana gan atgādināja īstu cirku!

Kā zina stāstīt ventspilnieki, sarakstu iesniegt ieradusies milzīga delegācija un sākotnējais priekšstats visnotaļ nopietns, taču jau pirmajās minūtes skaidrs, ka partiju kandidāti visai pavirši piegājuši dokumentu sagatavošanas procesam. Vispirms jau Nacionālās Apvienības Ventspils nodaļas vadītājs Bruno Jurševics ieradies bez personas apliecinoša dokumenta, kā rezultāta visiem nu jāgaida, kad viņš aizies tam pakaļ. Papildus tam, kāds kandidāts aizmirsis parakstīt vienu no lapām, un nu arī tam jāatgriežas. Protams, kuram skolēnam gan kādreiz kaut kas nav aizmirsies mājās?

Tas vēl būtu sīkums, salīdzinājumā ar nākamo kroņa numuru. Sākas personas kodu pārbaude vēlēšanu sistēmā un izrādās, ka deputātu kandidātam Ojāram Grinbergam nesakrīt personas kods. Beigās gan izrādās, ka viņa uzvārds ierakstīts ar garumzīmi un tāpēc nesakrīt ar personas kodu. Kļūda, protams, labojama, bet cik simboliski – Grinbergs!

Pats saraksta līderis Kristovskis gan visu laiku esot juties manāmi neērti un steidzis uzzināt, vai pirms viņiem kāds jau sarakstu iesniedzis, vai bijušas kļūdas.

Šoreiz gan kļūdas tikai Kristovska partijai. Cenšoties uzturēt smaidu, Kristovskis jautā savējiem, kurš vainīgs, izrādās pats Grinbergs, uz ko saraksta līderis norūcis: “Ar Tevi vienmēr problēmas”.

Tas ir vēl viens pierādījums tam, ko mēs jau zinājām – Kristovskim, lai cik ļoti viņš censtos, nepadodas gandrīz itin nekas. Kā izrādās, arī saraksta iesniegšana viņam sagādā manāmas grūtības. Interesanti, ko gan ventspilnieki var gaidīt no politiķa, kurš neko un nekad nevar novest līdz galam? Šeit pat nevarētu attiecināt teicienu “nesanāca šoreiz, sanāks nākamreiz”. Vēl vairāk – ko viņš vispār spēj?