Itālijas “Osteria Francescana” atzīts par pasaules labāko restorānu
Itālijas pilsētā Modenā esošais restorāns “Osteria Francescana” (“Franciskāņu krodziņš”) pirmdien tika atzīts par pasaules labāko restorānu Ņujorkā rīkotā konkursā, kļūstot par pirmo Itālijas restorānu, kas izpelnījies šo godu.
Šefpavāra Masimo Boturas vadītais “Osteria Francescana”, kas pērn ieguva otro vietu Ņujorkā rīkotā ikgadējā konkursā “World’s 50 Best Restaurants” (“Pasaules 50 labākie restorāni”), šogad kļuva par tā uzvarētāju. 2013. un 2014.gadā šis restorāns bija ierindojies trešajā vietā.
.@massimobottura‘s #OsteriaFrancescana just became the first Italian restaurant named No. 1 in #theworlds50best pic.twitter.com/MRyGn7o25l
— ForbesLife (@ForbesLife) June 14, 2016
Botura izpelnījās atzinību par tradicionālu ēdiena sastāvdaļu oriģinālu lietojumu. Konkursa žūrija atzina, ka viņš pasaulslaveno Parmas sieru “Parmigiano Reggiano” lietojis tādās “formās un tekstūrās, kādas vairums apmeklētāju iepriekš nebija pieredzējuši”.
“Šefpavāra ambiciozā jaunrade perfekti līdzsvaro prasības godināt mantojumu un vienlaikus pieņemt mūsdienas,” piebilda žūrija.
Pērn šajā konkursā uzvarējušais restorāns “El Celler de Can Roca” Spānijas Katalonijas reģiona Žironas pilsētā šogad ieguvis otro vietu, bet trešajā vietā ir Ņujorkas restorāns “Eleven Madison Park”.
Nākamās vietas labāko restorānu pirmajā desmitā ieņēma konkursa dalībnieki no Peru, Dānijas, Francijas, Spānijas, Japānas un Austrijas. Dāniju pārstāvēja bijušais četrkārtējais konkursa uzvarētājs “Noma” no Kopenhāgenas.
Trīs franču šefpavāri šogad ieguva individuālas balvas. Alēns Pasārs no Parīzes restorāna “Arpege” saņēma balvu par mūža ieguldījumu, Francijā dzimusī Dominika Krenna tika apbalvota kā labākā šefpavāre sieviete, bet Pjērs Ermē tika apbalvots kā labākais šefpavārs kūku cepšanā.
Šogad 50 labāko restorānu sarakstā bija pārstāvētas 23 valstis visos kontinentos, tomēr puse šo restorānu bija Eiropā. Septiņi no šiem restorāniem bija Spānijā, ieskaitot trīs restorānus pirmajā desmitniekā.
Ikgadējo konkursu rīko nozares žurnāls “Restaurant” kopš 2002.gada. Tā žūrijā ir 972 eksperti.
Foto: ekrānšāviņš no Twitter foto
Noklausies! Samanta Tīna aicina sekot sevis labākajai versijai jaunajā dziesmā “Dzenos sev līdzi”
Otrdien, 23. jūlijā, ar jaunu dziesmu “Dzenos sev līdzi”, kas vēsta par sevis atrašanu,...
Gatis Mūrnieks un Sabīne Berezina izdod kopīgu dziesmu “Klusi lido mūsu domas”
Dziesmu autors un dziedātājs Gatis Mūrnieks, kurš sadarbojas ar daudziem pazīstamiem...
Pašmāju grupa “Stop Acting” izdevusi jaunu singlu un videoklipu
Alternatīvā roka grupa “Stop Acting” izdevusi jaunu singlu “Akmenī kalts”. Uzņemts...
Aminata kopā ar Sudden Lights izdod pavasarīgu dziesmu “Ataust rīts”
Aminata kopā ar Sudden Lights izdevusi saulainu pavasara vēstnesi, dziesmu “Ataust rīts”....