Scroll to Top

Iemesli, kādēļ audzināt vienu bērnu ir grūtāk, nekā četrus

Publicēts: Otrdiena, 10. maijs 2016 14:42 / / 2525 views

Tā kā māmiņām jau tā ir pietiekami grūts darbs, audzinot savas atvases, kāda četru bērnu mamma izlēma dalīties savā pieredzes stāstā un viedoklī, kādēļ viņai šķiet, ka audzināt vienu bērnu ir grūtāk, nekā veselus četrus –

“Kā četru bērnu māte es bieži saņemu replikas: “Oho, Tu esi tik drosmīga!”. Bet ziniet ko? Es patiesībā neesmu. Jo esmu nonākusi pie secinājuma, ka dzīve ar vienu bērnu ir sarežģītāka nekā ar četriem. Jā, uzklausiet mani.

Nesen mana ģimene piedāvāja pie sevis uz nakti paņemt manas trīs vecākās meitenes. Tā, nu, viņas nebija mājās, kur palikām tikai es, mans vīrs un mūsu zīdainis atpūsties. (Izņemot, protams, kad es saku “atpūsties” es domāju “nepavisam neatpūsties”, un kad es saku “mājās”, es domāju “jo iet jebkur citur ar zīdaini ir īstas mocības”) .

Jūs domājat, ka, loģiski, ja mājās ir tikai viens mazulis, tas dienu padarīs vieglāku. Izņemot, ka tas nav, vienkārši nav iespējams, Lūk, kāpēc.

1. Rotaļu biedri!

Viņi nemitīgi neapķeras jūsu kājām, jo jūs neesat viņu vienīgais avots sociālai saskarsmei. Viņiem ir brāļi vai māsas, kas vienmēr dara daudz interesantākas lietas, nekā, teiksim, cenšas ieiet dušā vai mēģina iznest atkritumus.

Ir citu cilvēku rotaļlietas, ar ko spēlēties un mēs visi zinām, ka visu pārējo rotaļlietas ir daudz interesantākas par tām, kas jau  mums pieder. Jums nav jāizliekas, ka esat sajūsmā liekot LEGO māju, līmējot grāmatā uzlīmes vai skatoties muļķīgu bērnu filmu, jo jums ir citi bērni, kuri patiešām ir sajūsmā par šīm lietām… Un viņi arī neizliksies, ka ir priecīgi.

2. Uzmanības novēršana.

Vēlaties uztaisīt vakariņas? Protams… Ja vien varat to izdarīt ar mazuli apķērušos ap kāju vai revidējam visus plauktus. Jūsu uzmanības novēršanas spēks ar vienu bērnu ir daudz zemāks nekā tad, ja jums būtu vairāki, ticiet man. Brāļi un māsas patiešām ir universāls labums, jo lieliski prot novērst apņēmīgas, mazas personas uzmanību.

3. Protams, mēdz būt liels haoss, bet ir arī vairāk palīgu.

Kad ir vairāk nekā viens bērns, tas nozīmē, ka vienmēr ir vairāk ēdiena, ko gatavot, netīrumu, ko satīrīt, veļas, ko izmazgāt un mantu, ko pacelt no grīdas. Bet, tad kad ir viens bērns, tas nozīmē, ka jūs esat vienīgais, kas šos garlaicīgos darbus var izdarīt.

Ja jums ir vairāk nekā viens bērns, jums ir priekšrocības mazliet izkomandēt citus bērnus, piemēram, kolektīvi liekot sakopt istabu. Aizmirsāt paķert mitrās salvetes, kamēr mainiet autiņus? Viss kārtībā – tikai pasauciet palīgus.  Vēlaties tasi tējas, kamēr baudāt savu trīs minūšu pasēdēšanu? Jūs varat viegli iemācīt vienam no saviem vecākajiem bērniem, kā to izdarīt, un tad viņi var doties iet spēlēties ar savu mazo māsiņu ārpus mājas.

Protams, tam, ka ir vairāki bērni, ir arī ēnas puses, piemēram, vairāk netīru drēbju un lielāks pārtikas rēķins, bet pozitīvie aspekti tos atsver. Viena bērna audzināšana ir intensīvs darbs, tas ir pilna laiks darbs un prasa pilnu prāta koncentrēšanos. Tieši šī iemesla dēļ, jums vajadzētu vairāk nekā vienu bērnu, lai viņi viens otram būtu rotaļu biedri, vai, drīzāk, lai jūsu vienīgajam bērnam ir kāds cits, izņemot jūs, ar ko cīnīties”.