Scroll to Top

Slikti ieradumi, kas jums var nākt par labu

Publicēts: Piektdiena, 6. maijs 2016 16:28 / / 1612 views

Slikti ieradumi, kas patiesībā ir labi – jums varētu būt neērti atzīt, ka jūs no rītiem nesaklājat gultu vai zem galda darbā nervozi kratiet kāju. Bet, izrādās, ka šīs un citas tendences faktiski varētu būt veselīgi paradumi ķermenim un prātam. Lūk, kas ekspertiem sakāms par labajiem netikumiem.

Rīta kafijas krūze

Kafija ir kas vairāk, kā tikai līdzeklis, kas jūs notur nomodā. Saskaņā ar pētījumiem, kafija ir arī spēcīgs antioksidantu avots, kas var samazināt risku saslimt ar aknu un resnās zarnas vēzi, Pārkinsona slimību un 2. tipa cukura diabētu.

Sērfošana internetā

Visas šīs stundas, kas tiek pavadītas “Google” vai sociālajos medijos, varētu arī nebūt pavisam zemē nomests laiks. Kalifornijas universitātes pētnieki atklāja, ka viena nedēļa no regulāra tīmekļa pārlūkošanas var palielināt smadzeņu sarežģītās-argumentācijas centrus. “Kad jūs izmantojat internetu, jūs kontrolējat savu īstermiņa atmiņas un lēmumu pieņemšanas spējas,” norāda psihiatrijas centra USLA ārsts un profesors. “Ir labi trenēt to daļu no smadzenēm un iegūt noderīgas garīgās spējas, kas palīdz mums ikdienas dzīvē”.

Dīdīšanās

Atcerieties tos laikus, kad mamma jums teica, lai sēžat mierīgi? Izrādās, pretēja pieeja varētu būt labāka. Neliels pētījums no “Mayo Clinic” konstatēja, ka cilvēki ar lieko svaru ikdienā sadedzināja par 350 kalorijām diennaktī mazāk no neaktīvām darbībām, nekā tievi cilvēki. Kāpēc? Tievi cilvēki mēdz ikdienas aktivitāšu laikā būt nemierīgāki, kamēr cilvēki ar lieko svaru sēž mierīgi. Protams, dīdīšanās nevar būt kā aizstājējs fiziskām aktivitātēm, bet šie rezultāti liecina, ka pievienojot ikdienā nedaudz vairāk deju un piesitienu ar kāju, varētu padarīt dienu mazliet aktīvāku.

Nesaklāta gulta

Protams, labi saklāta gulta izskatās glīta un ērta, bet ja jūs neļaujiet no rīta jūsu matracim un pārvalkiem elpot, jūs varētu sagaidīt dažus papildus gultas draugus. Mikroskopiskās putekļu ērcītes barojas ar cilvēka ādas plēksnītēm un izraisa astmu un citas alerģijas, bet nesaklāta gulta viņiem ir neviesmīlīga vide. Gulta pārklāta ar gultas veļu un pārvalkiem var palikt pietiekami mitra, lai nodrošinātu nepārtrauktu vidi dzīvei un brokastīm putekļu ērcītēm. Ļaujiet savai gultai elpot un izžūt, pirms to atkal saklājiet.

Košļājamā gumija

Jūtieties izsalcis, nemierīgs vai uzvilkts? Pakošļājiet košļājamo gumiju. Pētījumi liecina, ka košļājamā gumija var palīdzēt cilvēkiem koncentrēties, noņem stresu un atvaira izsalkuma sajūtu – nemaz nerunājot, ka tā saglabā svaigu elpu un veselus zobus. “Košļājamā gumija var mazināt spriedzi, jo tas savā veidā ir kā izlādēties sitot pa spilvenu. Tas palīdz noņemt uzmanību no stresa faktoriem un palīdz atbrīvot nervu enerģiju,” saka reģistrēta diētas eksperte Marjorie Nolana.