Scroll to Top

Prāgas zoodārzā gorillai Šindai negaidīti piedzimst mazulis

Publicēts: Trešdiena, 27. aprīlis 2016 14:06 / / 1526 views

Prāgas Zoodārzā gorillai Šindai bija noslēpums – viņa bija stāvoklī un 23. aprīlī piedzemdēja savu pirmo mazuli, par lielu pārsteigumu viņas apsaimniekotājiem, kuri nedomāja, ka viņa varētu iznēsāt bērniņu pagātnes spontāno abortu dēļ.

“Brīnumi notiek!” teikts zoodārza “Facebook” postā. “Mūsu sieviešu gorilla Šinda laida pasaulē savu pirmo bērnu. Viņai bija vairāki aborti un neviens neticēja, ka viņai vēl ir iespēja kļūt par māti. Viņas grūtniecība palika apslēpta viņas apetītes dēļ, tādēļ mazulis pārsteidza uzturētājus sestdienas rītā. Tagad jaundzimušais gorilla ir vesels un Šinda ir laimīga māte. Un mēs visi esam apmierināti ar viņu”.

Saskaņā ar zoodārza mājaslapu, kad gorilla 2001. gadā ieradās zoodārzā, viņai bija hormonālās kontracepcijas implants zem ādas, lai novērstu viņu no palikšanas stāvoklī no viņas tēva, ar kuru viņa dzīvoja Austrālijā.

“Viņas nespēja tikt pie bērniem tika attiecināta uz šo implantu, kura sekas bija nopietnākas, nekā gaidīts. Šindai jau agrāk bija iestājusies grūtniecība, bet tā vienmēr bija neizdevusies un, sakarā ar neregulārajiem cikliem, viņa bija jāārstē ar hormonālo kontracepciju. Šobrīd neviens neticēja, ka 24 gadus veca gorilla var kļūt par māti”.

Lai gan dzimšana svētdien bija negaidīta, tā notika bez starpgadījumiem un pārējie gorillas grupas dalībnieki izrādīja morālo atbalstu – mātītes palika tuvumā, kā arī apmeklētāji ar prieku noskatījās uz ģimenisko ainu.

I have the same pic with my baby:) #babygorilla #praguezoo #zoopraha #prague #zooprague

A photo posted by @fitprag on

New kid in town! Shinda a Richard dostali necekany darecek 🎁 #praguezoo #bigsurprise #gorilla #babygorilla

A photo posted by Helena Preclíková (@helleonorka) on

Shindino mládě. #gorila #gorilla #zoo #zoopraha #praguezoo #zazrak #miracle

A photo posted by Miroslav Bobek (@miroslavbobek) on


Dienu pirms dzemdībam –

#Prague #Zoo #PragueZoo #Gorilla #Shinda #DayBeforeLabour

A photo posted by @jana_bubbles on