Scroll to Top

Būt tam, kurš mīl vairāk – kādēļ tas ir labāk?

Publicēts: Piektdiena, 19. februāris 2016 15:58 / / 2113 views

Kāds vienmēr mīlēs vairāk nekā otrs.

Tas ir skumjais, galvenais attiecību likums. Ja viens cilvēks nebūtu ieinteresēts nedaudz vairāk kā otrs, tad neviens otru neuzaicinātu uz randiņu. Vai arī neviens neatzītos mīlestībā. Vai nepiedāvātu atrisināt problēmas attiecībās. Kāds vienmēr izrāda mazliet vairāk pūļu, nekā otrs, un dzīves laikā mēs paspējam pabūt abās lomās.

Jūs mīlēs tas, kurš jums vienkārši patiks. Jūs būsiet traks pēc tās personas, kura jūs pat neievēro. Un, otrā situācija, protams, ir daudz sliktāka. Kad jūs mīlat vairāk, jūs jūtaties izmisis – jums pēkšņi vajag otra priekšā attaisnot savu pastāvēšanu.

Jūs mēģinat pierādīt, ka esat cienīgs cilvēks. Galu galā, jums viss ir labi, jūs tā cenšaties, tad kāpēc viņš nejūk prātā no jums, tāpat kā jūs no viņa? Un atkal kaudze šaubu un neuzticības. Un jūs izlemjat, ka jums vajag mazāk “cepties”. Jūs cenšaties apslāpēt savas emocijas.

Bet, vai zināt ko? Tās ir muļķības.

Būt tam, kurš mīl mazāk, mums liek justies līdzsvarotākiem un pieklājīgākiem. Tas arī viss. Bet, vai tas ir salīdzināms ar tām sajūtām, kuras rodas, kad satiekat to, pēc kura jūkat prātā? Jā, tas ir liels pārbaudījums – būt tam, kurš mīl vairāk. Taču, tajā pašā laikā, tā ir visvairāk apbrīnojamā sajūta – šie tauriņi vēderā, un kā jūs varat atņemt sev šo sajūtu?

Vienkārši esiet tas trakais cilvēks, kurš mīl vairāk. Esiet tas, kurš vairāk cenšas, stiprāk mīl, vairāk dod, nevis kā tie vienaldzīgie cilvēki apkārt. Esiet tas, kurš atbild uz ziņām, nevis ietur priekšzīmīgu pauzi vai ignorē tās. Esiet tāda persona, ar ko jūs paši vēlētos būt kopā.

Jo pēdējā lieta, kas ir vajadzīga šai pasaulei – vēl viens vienaldzīgs cilvēks. Ja jūs varat mīlēt kaislīgi, ar visu savu sirdi – tad mīliet! Neierobežojiet sevi. Neatstājiet šaubas dvēselē “kā būtu, ja būtu…” – vienkārši izmēģiniet to. Tā ir daudz piepildītāka dzīve.

Nebaidieties šķist mazliet muļķīgi vai vīlušies ceļā, lai sasniegtu to, ko vēlaties. Pasaulei ir vajadzīgi cilvēki, kuriem nav vienalga, kuri rūpējas un kuri neizliekas, ka viņiem vienalga. Pasaulei ir vajadzīgi cilvēki, kuri zina, kā mīlēt, un nevilcinās, lai to izrādītu.

Foto: Quinn Dombrowski / https://www.flickr.com/photos/quinndombrowski/ / https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/