Scroll to Top

7 galvenie mīti par mīlestību un attiecībām

Publicēts: Ceturtdiena, 18. februāris 2016 15:49 / / 2053 views

Vai jūs esat viens, vai attiecībās, vai pat ilgu laiku precējušies, mēs visi esam kādreiz klausījušies padomus no ģimenes vai lasījuši gudrus tekstus par to, kādām ir jābūt attiecībām. Apskatīsim faktus, lai adekvāti uztvertu pašreizējās un turpmākās attiecības.

1. Ir lemts / nav lemts.

Nav tādas lietas, kā liktenis, kas nolemj mūsu attiecību iznākumu. Ir divi cilvēki, kuri vai nu ir, vai nu nav gatavi pie tām strādāt vai nē. Tieši tik vienkārši. Tas viss ir atkarīgs no savstarpējiem centieniem uzturēt attiecības, saprast vienam otru, kopā tikt galā ar grūtībām. Attiecības – tā nav maģija, tas ir darbs.

2. Es varu viņu izmainīt; viņš / viņa izmainīsies pēc kāzām; viņš / viņa mainīsies, kad mums būs bērns.

Visi šie uzskati piedāvā izmaiņas saskaņā ar ārējo spēku ietekmi. Bet reālās izmaiņas notiek iekšā un ir motivētas no iekšienes. Turklāt, šie mīti nodrošina īslaicīgas izmaiņas, taču patiesībā tas prasa laiku un pielāgošanās pūles. Pretējā gadījumā kāzas un bērns var tikai sarežģīt lietas.

3. Ir nepieciešams izvēlēties.

Parasti tas attiecas uz sievietēm, kas it kā nevar apvienot ģimeni, bērnus un karjeru. Faktiski, tas viss ir atkarīgs no pāra, no tā, kā viņi sadala pienākumus un kā cenšas. Jums ir vienkārši nepieciešams atbalstīt vienam otru, vienam otra sapņus, lai novērtētu otra personību. Ja jums šķiet, ka kāds upurē sevi attiecību labad vairāk kā otrs – nepieciešams pārskatīt pienākumus.

4. Es sev meklēju ideālu vīrieti; mīlestību no pirmā acu skatiena.

Vai tad mūs pievilcīgus nepadara tieši mūsu nepilnības? Perfeti cilvēki ir vienādi un garlaicīgi. Otrā mūs piesaista dabīgums – ar visiem tā trūkumiem. Jūs sapratīsiet to, kad iemīlēsities, un jums ir nepieciešams to saprast, ja joprojām no otrās pusītes gaidāt pilnību.

5. Pēc kāzām mainīsies attiecības.

Parasti cilvēki uzskata, ka dzīve pēc kāzām mainās uz slikto pusi. Īpaši vīriešiem. Bet patiesība ir tāda, ka tas viss ir atkarīgs no jūsu pieejas un attieksmes. Kāzas – tie ir vienkārši jūsu mīlestības svētki, apsverot vēl vienu svētku gadadienu, dzīvojot kopā.

6. Nekad neejiet gulēt sastrīdējušies.

Un kā tad ar teicienu, ka rīts ir gudrāks par vakaru? Viss ir atkarīgs no jums pašiem – nevajag piespiest sevi ātri reaģēt uz strīdu, ja nav vēlme salīgt. Varbūt, jums ir labāk doties gulēt ar šo problēmu, dot otram laiku nomierināties un tad no rīta ar svaigu galvu domstarpības atrisināt.

7. “Ja Tu mani mīli, Tev vajag zināt, ko es gribu”.

Realitātē tas ir tikai paziņojums par to, ka jūsu attiecībās trūkst atklātas komunikācijas par otra vajadzībām un vēlmēm.

Foto: Leo Hidalgo / https://www.flickr.com/photos/ileohidalgo/ / https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/