Scroll to Top

Džastinu Timberleiku un Will.I.Am. iesūdz tiesā par autortiesību pārkāpšanu

Publicēts: Ceturtdiena, 18. februāris 2016 12:28 / / 1025 views

Mūziķi Džastins Timberleiks un Will.I.Am. tiek iesūdzēti tiesā par viņu kopīgo dziesmu “Damn Girl”, kas tika prezentēta 2006. gada albumā, par autortiesību pārkāpšanu.

Grupa “PK Music Performance” cēla tiesā prasību pret mūziķiem par dziesmu “A new Day Is Here At Last”, aprakstot to kā “vienu no visvairāk atpazīstamajām dziesmām no disko ēras”, piebilstot, ka Timberleiks un Will.I.Am. mūzika dziesmā pārāk cieši imitē viņu skaņdarbu, kuras sākotnējas autortiesības 1969. gadā piederēja Perijam Kiblam.

Saskaņā ar dokumentiem, “PK Music Performance” atkal atjaunoja autortiesību licenci janvārī, 17. gadus pēc Kibls ir miris, un pasniedza tās viņa māsai Dženisai Makkvintonei, kura arī ir “PK Music Performance” grupā.

“Ievērojams daudzums mūzikas dziesmā “Damn Girl” ir kopēts no “A New Day Is Here At Last”,” teikts tiesas prasībā. “It īpaši, ievērojama daļa no bungu, ērģeļu, basģitāru un saksofona detaļām”.

Bez tā, ka grupa pieprasa Timberleikam un Will.I.Am. vairs publiski neizpildīt dziesmu “Damn Girl”, tā vēlas arī slēptu summu, kas ietver “atlīdzību par faktiskajiem zaudējumiem”, peļņu no dziesmas, samaksu par advokāta pakalpojumiem, kā arī visas zināmās dziesmas kopiju iznīcināšanu.

Noklausies abas dziesmas zemāk: