Scroll to Top

“Mans vīrs savā “Facebook” profilā par mani nepublicē ierakstus – kā ar to samierināties?”

Publicēts: Trešdiena, 17. februāris 2016 15:58 / / 3283 views

Daudzas sievietes savā dzīvē par problēmu uzskata, ka viņu mīļotie pārāk maz dalās ar kopīgām fotogrāfijām vai mīlas vēstījumiem savām dāmām sociālajos medijos. Bieži tas ir iemesls strīdiem, rodoties situācijām, kad vīrietim tiek uzspiests kādu fotogrāfiju tomēr ievietot. Līdzīgi ir arī šai sievietei, kura izlēma dalīties savā viedoklī un pieredzē par konkrēto problēmu ar viņas vīru. Cerams, šis raksts jums liks no cita skatupunkta paskatīties arī uz savu mīļoto.

“Ja es ietu cauri sava vīra Facebook profilam, man nāktos skrollot cauri vairākiem mēnešiem, lai uzzinātu, kad viņš pēdējo reizi kaut ko par mani ir publicējis savā profilā.

Mums bija svarīgs notikums – es tikko biju devusi dzīvību mūsu meitai. Tajā vakarā es gulēju savā slimnīcas gultā, atgūstoties no traumas pēc dzemdībām. Ar adrenalīnu riņķojot caur manu ķermeni, es Facebook ierakstīju īsu postu ar viņas vārdu un dzimšanas datiem, lai mūsu draugi un ģimene varētu svinēt kopā ar mums. Gandarīta, es lūdzu vīru, lai viņš dalītos ar šo paziņojumu uz mūsu abu Facebook sienām.

Viņš piekrita manam lūgumam, bet kopš šīs dienas es viņa profilā neesmu parādījusies. Un, jā, tas man liek justies mazliet skumji.

Nepārprotiet mani: Es zinu, ka mans vīrs mani mīl. Viņš plāno greznus randiņus, pērk manas iecienītākās smaržas, izturas pret mani tikpat maigi kā mans klusais modinātāja zvans un raksta koķetas īsziņas ar slepenām iesaukām.

Mēs es pretstati tik dauzos veidos – es esmu ekstraverts sociālais tauriņš, kas izmanto enerģiju no citiem, savukārt mans vīrs pēc garas nedēļas labāk uzlādējas vienatnē. Es esmu apsēsta ar sociālajiem plašsaziņas līdzekļiem; viņš no tiem kautrējas. Es esmu sentimentāla un saglabāju biļetes no koncertiem, ko esam apmeklējuši, atsauksmes no restorāniem, kuros esam pusdienojuši un dumjus suvenīrus no ģimenes braucieniem, kuros esam devušies. Mans vīrs saglabā mūsu nodokļu deklarācijas, hipotēku paziņojumus un kredītkaršu kvītis.

Es apprecēju šo cilvēku, jo viņš ir privāts, praktisks, nobriedis un efektīvs – un tāpēc, ka es viņu mīlu. Viņš vienkārši nedzīvo vai nesaprot manu pasauli – manu “dokumentēt visu” māniju.

Un, saskaņā ar Mariju Beiliju, astoņu grāmatu autori, tas ir normāli, it īpaši mātēm. Kā Marija atklāja – “mātes sociālos medijus lieto par vidēji sešām reizēm vairāk, nekā jebkurš cits demogrāfijas pārstāvis”.

Tā ir taisnība. Es dalos ar manu viedokli par rakstiem, kurus esmu lasījusi, par ziņām, kuras esmu apguvusi, par grāmatām, kuras esmu lasījusi un pārtiku, kas man garšoja. Tajā brīdī, kad es satiekos ar draudzeni, apmeklēju ballīti vai baudu jaunu pieredzi ar manu meitu, es esmu spiesta ar to dalīties manā Facebook profilā. Visas manas draudzenes-mammas arī to dara.

Mans vīrs, no otras puses, drīzāk pārbaudīs jaunākās ziņas, nevis savu Facebook sienu, un domā, ka “tvītošana” ir tas, ko dara putni. Viņš izvairās no sociālajiem medijiem, patur viedokli pie sevis un ir pārliecināts, ka sava statusa mainīšana ir lieka laika izšķiešana.

Ir daudz slavenības, kuras katrā ierakstā piebilst, cik pasakains ir viņu partneris. Atšķirībā no šiem mīlniekiem, manam vīram ir alerģija pret publisku jūtu paušanu.

Bez tam, jūs neesat ievērojuši, cik daudz reižu, publiski mīlošie lauleņi dzīvo melos? Es runāju par manu nesen šķirto kaimiņu, kurš desmit reizes nedēļā publicēja, ka “ļoti mīl šo sievieti”. Tagad viņš mīl kādu citu.

Jolanda Fostere no “Beverlīhilzas mājsaimniecēm” skaļi sludināja, ka “viņas vīrs ir viņas karalis”. Viņa nesen paziņoja, ka šķiras no sava vīra.

Tomēr, es reizēm vēlos, lai mana otra puse varētu apskatīt pasauli caur manām acīm. No mana vīra viedokļa, viņš labprātāk lasa avīzi, pavada laiku kopā ar mūsu ģimeni un smejas kopā, skatoties seriālu. Arī viņš gribētu, lai ikreiz nav atpakaļ jāattin šovs, kad vakarā pārbaudu Facebook savā iPhone, lai noskaidrotu kas jauns, sakot, “Pagaidi, ko es palaidu garām?”

Es fantazēju par to, kas iespējams varētu virzīt viņu kaut ko publicēt par mani. Mēs neplānojam otru bērnu, tātad tas atkrīt. Kā būtu, ja es iegūtu Pulicera balvu? Vai kļūtu par jauno sarunu šova vadītāju ar nosaukumu “Sociālo mediju mājsaimnieces?”.

Neatkarīgi no tā, kas notiks – vai es kļūšu slavena, vai palikšu es pati – netērējiet savu laiku meklējot informāciju par mani mana vīra Facebook profilā. Jūs to tur neatradīsiet.

Viņš ir uzticīgs man, nevis Facebook. Es domāju, ka varu ar to sadzīvot.

 Foto: Rowena Waack / https://www.flickr.com/photos/wnaprod/ / https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/