Veselīgais un kraukšķīgais gardums – cukini čipsi
Nav noslēpums, ka čipsi ir viens no tiem produktiem, no kuriem ikviens cenšas atteikties. Tie ir ne tikai kaitīgi veselībai, bet arī ar ļoti augstu kaloriju saturu… Bet dažreiz tā gribas!
Lūk, jums tiek piedāvāta lieliska ideja – pagatavot zemu kaloriju uzkodu, kas būs pat gardāka, nekā veikalā nopērkamie čipsi! Ja jūs cīnieties ar to, ko gatavot lielai draugu grupai, tas ir ļoti piemērots risinājums!
Cukini čipsi
Sastāvdaļas:
Cukini
Piens
Rīvmaize
Rīvēts parmezāna siers
sāls, ķiploku pulveris
Pagatavošana:
1. Sagriež cukini tik plāni, cik iespējams – tad čipsi būs kraukšķīgāki.
2. Sagrieztos gabaliņus mērcē pienā uz 15 minūtēm. Pateicoties šim trikam, maltītei būs neaizmirstama garša!
3. Bļodā sajauc rīvmaizi un smalki rīvētu Parmezāna sieru. Var izmanot arī citu cieto sieru pēc katra paša izvēles. Katru cukini šķēli apmaisa siera un rīvmaizes maisījumā.
4. Akurāti saliek cukini uz cepeškrāsns restes. Uz katras šķēlītes uzber sāli un ķiploku pulveri, tāpat var pievienot sarkano vai melno piparu – kā labāk garšo. Garšīgāk sanāk, ja cukini apber ar sauso baziliku.
5. 180 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī cep cukini apmēram 25 minūtes.
6. Nu, jūs var baudīt kraukšķīgo uzkodu! Mājās cepti cukini ir nesalīdzināmi labāki par veikalā pirktajiem čipsiem!
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....