Scroll to Top

Pētījums: kafija nav bīstama sirds veselībai

Publicēts: Piektdiena, 29. janvāris 2016 15:56 / / 1487 views

Kalifornijas Universitātes pētnieki veikuši interesantu pētījumu – viņi ikdienā ieteikuši 1388 veseliem vīriešiem un sievietēm lietot kafiju, tēju un šokolādi veselu gadu.

Pētījuma laikā dalībniekiem bija jānēsā speciālas ierīces, kas noteica viņu sirds ritmu 24 stundas diennaktī.

Rezultāti apliecina, ka lai gan 61% no dalībniekiem dienā lietojuši vairāk nekā vienu kofeīnu saturošu vienību, viņu sirds ritma mērītāji nenovēroja pārsitienus, kas lika pētniekiem secināt, ka kofeīna lietošana normas robežās, neatstāj nekādu iespaidu uz sirds aritmiju.

Kāpēc tas ir svarīgi? Jo iepriekšējie pētījumi apstiprinoši atklāja saistību starp kofeīna lietošanu un sirds aritmiju, kas ir stāvoklis, kas liek sirdij pukstēt neritmā un izraisīt virkni komplikāciju cilvēka veselībā, piemēram, sirds trieku.

“Iespējams, mēs līdz šim esam nepamatoti likuši cilvēkiem atteikties no produktiem kā kafija, tēja un šokolāde, kad īstenībā tie pat var atstāt pozitīvu iespaidu uz cilvēka sirdi,” apgalvo Dr. Džordžijs Markus (Dr. Gregory Marcus, ši pētījuma autors.

Jau iepriekš ir veikti dažādi pētījumi, kas apliecina – kafija ir dabisks antioksidants, kas var palīdzēt Tev justies laimīgākam un pat sasniegt labākus rezultātus ikdienas darbā vai sportā. Ja esi pastāvīgs kafijas lietotājs, tad šie droši vien Tev nemaz nav jaunumi, bet…

Pirms sāc aumaļām dzert kafiju, atceries, ka zinātnieki ir pārliecināti – šī nozare ir papildus jāizpēta!

Foto: https://www.flickr.com/photos/margaretglin/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/