Scroll to Top

Guntars Račs ar sirsnīgu ierakstu sveic Raimondu Paulu 80. jubilejā

Publicēts: Otrdiena, 12. janvāris 2016 13:08 / / 2325 views

Šodien paaudžu iemīļotais Maestro Raimonds Pauls svin savu 80. dzimšanas dienu, un tai par godu šovakar uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves norisināsies Maestro jubilejas koncerta pirmizrāde.

“Teātra burvība ir improvizācija un dzīvais moments. Man patīk, kā teātrī cits citu visu laiku “šmauc” – stāv tavu acu priekšā un melo. Tu redzi, ka melo, bet vienalga patīk…” – tā Maestro Raimonds Pauls par to, kāpēc joprojām mīl teātri un kāpēc arī savu lielo jubileju 12. janvārī vēlas pavadīt tieši Nacionālajā teātrī.

Maestro nekavējās sveikt arī sabiedrībā pazīstamas personas, pateicoties Paulam par viņa daiļradi, fantastisko darbu un ieguldījumu Latvijas vēsturē. Kā viens no sveicējiem bija dziesmu autors, producents un mūzikas izdevējs Guntars Račs, kurš ar garu ierakstu Facebook profilā no sirds sveica Maestro svētkos.

“Man dzīvē ir paveicies ar ļoti daudzām lietām un viena no tām ir iepazīšanās un nu jau 25 gadu ilga sadarbība ar Maestro Raimondu Paulu, kurš, kā jau tas visiem zināms, šodien atzīmē skaistu dzīves jubileju. Kur atzīmē? Protams uz skatuves, kur gan citur. Visi, kas viņu pazīst, nekad nav šaubījušies par to, ka tas notiks tieši tā.

Pavisam nesen, kādā intervijā, uz jautājumu “Ko jūs teiktu, ja satiktu Dievu”, es jokojot atbildēju, ka sasveicinoties teiktu: -“Labdien, Maestro..” . Un tas nav ļoti tālu no patiesības, jo Pauls man ir devis unikālu iespēju ar viņu strādāt kā līdzīgam ar līdzīgu. Visi zina, ka viņam līdzīga neviena cita nav, un tieši tāpēc es to, ka viņš man nekad nav licis justies kā kaut kam mazvērtīgākam, tik ļoti novērtēju. Tāds viņš ir, savā būtībā ļoti vienkāršs, asprātīgs un vairāk par visu – Muzikants ar lielo burtu. Par to viņu ciena pat tie, kas viņu neieredz

1992. gadā mūs, uz Latvijas Radio slavenajām kāpnēm, iepazīstināja Dzeguzītes vadītāja Daila Martinsone, piesakot mani kā Puškinu Paulam tas iepatikās un viņš vēl gadus 15, tā arī mani dēvēja. Pirmā dziesma, kura man tika uzticēta, bija dziesma Laimai Vaikulei. Dziesmas Vernisāža latviešu versija. Es lepojos ar pašu faktu, bet ne ar pašu dziesmu, jo domāju, ka tas nebija pats veiksmīgākais no maniem darbiem. Man ir šīs dziesmas ieraksts, bet man pašam nepatīk to klausīties un kādam rādīt, Taču tieši šo versiju Laima izpildīja Japānā, kur bija devusies saņemt kaut kādu balvu un kur TV bija lūguši lai dziesma skanētu latviešu valodā. Šai dziesmai sekoja piedāvājums rakstīt jaunu programmu Dzeguzītei un tā radās “Anniņa vanniņā” un tad jau maisam gals bija vaļā….

Kopš tā laika pagājuši gandrīz 25 gadi un kopā ir radīti vairāki simti dziesmu, kopīgas uzstāšanās koncertos un dažādos pasākumos. Es nudien nespēju novērtēt to, kā es pats esmu pa šiem gadiem mainījies, taču Pauls nav mainījies. Tas pats vecais, leģendārais stāsts par to, ka “..Pēc šitās visas šļuras viss, pietiek, jāmet tam visam miers…”. Un tam sekojoša jauna koncertprogramma, jauns albums, jauns izpildītājs un jauni joki …. Kārtējā “punkta pielikšana” parasti tiek paziņota katru gadu pirms Jāņiem un Ziemassvētkiem

Paldies, Dievam, man arī šovakar klātienē būs iespēja pateikt viņam paldies un novēlēt laimi un labu veselību, taču gribējās to izdarīt arī šeit.

Daudz laimes, Maestro! Mēs Jūs ļoti mīlam!”