Scroll to Top

Auzu vafeles ar ogām

Publicēts: / / 369 views

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā saldo beļģu vafeļu recepti, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!

Auzu vafeles ar ogām

Sastāvdaļas (4 porcijām)

150 g kviešu miltu
90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. malta kanēļa
šķipsniņa sāls
1 ēdamk. brūnā cukura
250 ml piena
2 olas
3 ēdamk. rapšu eļļas

Mērcei:

300 g grieķu jogurta
2 ēdamk. medus
100 g maskarpone siera
ogas rotāšanai

Pagatavošana

Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.

Gatavojiet mērci – saputojiet jogurtu ar maskarpone sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).

Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.