Scroll to Top

Uzkodas Sieviešu dienas pusdienām

Publicēts: / / 2968 views

Lai kādi būtu laiki, sieviešu spēks un solidaritāte spēj darīt brīnumus, tālab, svinot Starptautisko sieviešu dienu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu piedāvā recepti viegli pagatavojamai uzkodai, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm ne tikai 8.marta svētkos.

Sastāvdaļas

1 bagete
olīveļļa
200 g brī (brie) siera
1 kraukšķīgs ābols
dažas saujas rupji sakapātu valriekstu
dažas ēdamk. vijīgā medus
timiāna lapiņas rotājumam
Pagatavošana

Bageti sagriez aptuveni 0,5 cm platās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 C) aptuveni 3 min.
Sagriez šķēlēs brī sieru, liec to uz nedaudz apceptām bagetes šķēlēm, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis un nedaudz burbuļo (ap 5-7 min).
Sagriez plānās šķēlītēs ābolu, kārto to virsū sieram. Apslaki maizītes ar medu un uzber virsū valriekstus.
Rotā ar timiāna lapiņām un pasniedz.
Foto: Viktorija Kožemjakina