Scroll to Top

Baltās šokolādes braunijs un līčiju kokteilis: idejas Valentīna dienas gardumiem

Publicēts: / / 4098 views

14. februārī atzīmēsim visu mīlētāju dienu. Lai gan šī nav Latvijā radusies svētku diena, daudzi to atzīmē ik gadu, īpaši piedomājot par romantisku noskaņu. Atzīšanās mīlestībā, svētku vakariņas, kāda romantiska filma, vakars kopā ar savu mīļoto vai vienatnē, Rimi Gardēži Liene Zemīte un Ilmārs Munkevics piedāvā divas receptes, lai padarītu šo dienu īpaši gardu.

Lai gan lielākajai daļai sabiedrības Valentīna diena asociējas ar nesteidzīgu laika pavadīšanu un īpaši romantisku vakaru divatā, Rimi Gardēži Liene Zemīte un Ilmārs Munkevics aicina domāt plašāk un atzīmēt šo dienu kopā ar cilvēkiem, kuri mūsu dzīvēs ieņem īpašu vietu: dodies ciemos pie vecākiem, īsteno filmu vakaru kopā ar draugiem, pavadi dienu kopā ar bērniem un ieplāno aktivitātes, kurās var piedalīties pat mazākie ģimenes pārstāvji, piemēram, kopīgi pagatavojot gardu kūku.

Ja svētkos vēlies, lai tava ģimene un viesi baudītu izcilus gardumus, uzticies Rimi Gardēdei Lienei Zemītei, jo viņa zina, kā panākt, lai tava svētku kūka un citi našķi garšotu debešķīgi. Valentīna dienā Liene Zemīte iedrošina sevi izaicināt un pagatavot saviem īpašajiem cilvēkiem baltās šokolādes brauniju ar āboliem. “Šī būs īstā garša, lai svinētu mīlestību! Kas gan ir gardāks par šokolādi un vēl apvienojumā ar āboliem? Droši varu apgalvot, ka šī kūka garšos pat visizvēlīgākajam gardēdim. Lai skaista šī diena, lai mums katru dienu ir mirklis, kurā jūtamies mīlēti un novērtēti,” novēl Liene Zemīte.

“Valentīndienu īpašāku padarīs, ja izvēlēsies mīļotajam cilvēkam pasniegt kādu īpašu, tematisku kokteili. Es šogad gatavošu Valentine sour kokteili. Iesaku izmantot džinu, bet tikpat labi varat to aizvietot ar degvīnu vai gaišo rumu. Šis ir sour tipa kokteilis ar līčijām, bet varat izmantot arī avenes, lai tematiski iekrāsotu kokteili sarkanu,” ar kokteiļa variācijām dalās Rimi Gardēdis, dzērienu garšas eksperts Ilmārs Munkevics.

Baltās šokolādes braunijs ar āboliem (8 pers., 45 min.)

Nepieciešams:
3 olas
30 g mandeļu miltu
90 g kviešu miltu
200 g baltās šokolādes
140 g sviesta
50 g brūnā cukura
40 g pekanriekstu
30 g pistāciju (var nedaudz sasmalcināt)
30 g kaltētu dzērveņu
7 g cepamā pulvera
1 tējk. vaniļas pastas
2 vidēji lieli nomizoti āboli

Pagatavošana:

Ābolus sagriez mazos kubiņos. Olas saputo ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pievieno olām, iemaisi miltus, cepamo pulveri, vaniļas pastu, ābolus, riekstus, dzērvenes. Lej iepriekš sagatavotā formā un cep 30 minūtes 175 grādos.

Kokteilis Valentine sour (1 pers., 8 min)

Nepieciešams:
50 ml džina, degvīna vai baltā ruma
30 ml ananasu sulas
25 ml svaigas citronu sulas
10 ml cukura sīrupa
3 gab. līčijas augļi vai avenes

Pagatavošana:

Sastāvdaļas lej šeikerī un pievieno 3 līčijas augļus (bez kauliņiem) vai avenes. Viegli sastampā, lai augļi šeikerī sadalītos. Tad šeikera saturu kopā ar ledu sakrati apmēram 20 sekundes un pārlej (bez ledus) coupe stila glāzē, izmantojot smalko sietiņu, lai gabaliņi neiekristu glāzē. Dekorē ar izvēlētajiem augļiem vai pasniedz bez dekora.