Scroll to Top

Netradicionālas aukstās zupas karstam laikam

Publicēts: / / 2040 views

Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt divu sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.

Avokado gaspačo

Sastāvdaļas

mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado
4 gurķi
200 g konservētu turku zirņu
30 g pētersīļu
sula no 1/2 laima
1 maza ķiploka daiviņa
ledus
auksts ūdens
1 tējk. maltā kumīna
sāls, pipari pēc garšas

Pasniegšanai

1 nektarīns
1 gurķis
1 neliels sarkanais sīpols
olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai

Pagatavošana

1. Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
2. Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
3. Pievieno garšvielas.
4. Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.

Kukurūzas aukstā zupa

Sastāvdaļas

2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas)
1 dzeltenā paprika
200 g dzelteno tomātu
1 mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
ūdens
sauja pētersīļu
sāls, pipari pēc garšas
olīveļļa rotāšanai


Pagatavošana

1. Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
2. Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
3. Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
4. Pievieno sāli un piparus.
5. Rotā ar olīveļļu un baudi.