Scroll to Top

Rabarberu kūka līgotājiem

Publicēts: / / 535 views

Līgošanas gaidās nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni desertam mudina pagatavot rabarberu kūku.

Rabarberu kūka ar olīveļļu.

(Gatavošanas laiks – 15 min. + 45 min. cepšanai)

Sastāvdaļas

2 rabarberu kāti

3 olas

100 ml olīveļļas

150 g brūnā cukura

100 g augstākā labuma kviešu miltu

100 g pilngraudu kviešu miltu

100 g mandeļu miltu

1,5 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.
Nomazgā, nomizo un sagriez 2-3 cm lielos gabalos rabarberu kātus.
Saputo viendabīgā masā olīveļļu, cukuru un olas.
Samaisi kopā visu veidu miltus un sadali iegūto miltu maisījumu trīs vienādās daļās.
Pievieno pirmo daļu miltu saputotajam maisījumam un kārtīgi samaisi mīklu. To pašu atkārto arī ar otro un trešo daļu.
Pieber mīklai cepamo pulveri, samaisi un lej masu cepamajā formā.
Mīklas virsū izkārto rabarberus un liec cepties uz 40-45 min., gatavību pārbaudot ar kociņu. Atdzesē un baudi!