Scroll to Top

Mazliet citādāka speķa pīrādziņu recepte garšīgiem svētkiem

Publicēts: / / 1650 views

piiradzini

Šķiet, ka Ziemassvētki nav iedomājami bez kārtīgas noēšanās – piparkūkas, mandarīni, štovēti kāposti, pupas, zirņi un… pīrādziņi.

Iespējams, tos ir vieglāk nopirkt ja gatavus, taču pašceptu speķa pīrādziņu smaržu un garšu nevar pārspēt nekas, un ja vēl var to cept kopā ar ģimeni – tā jau ir lielākā dāvana!

Piedāvājam Tev mazliet citādāku pīrādziņu recepti, taču neuztraucies – pīrādziņi izdosies izcili, ja darīsi visu, kā teikts receptē!

Nepieciešams

4 glāzes miltu

3 ēdamkarotes cukura

Šķipsniņa sāls

100 ml augu vai olīvu eļļa

500 ml piena

11 g sausā rauga (viena paciņa)

1 sīpols

Pipari

200 g žāvētas cūkgaļas

Ola pārziešanai

Pagatavošana

Pienā iejauc sāli, cukuru, raugu. Visu samaisa, lai cukurs un sāls izšķīst, tad iesijā miltus, samīca, pielej eļļu, vēlreiz samīca.

Mīklu liek bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī rūgt uz divām stundām.

Gaļu sagriež mazos gabaliņos, sasmalcina sīpolu, sajauc, pārkaisa ar pipariem. No mīklas veido pīrādziņus, pilda ar gaļu, tad pārsmērē ar sakultu olu un cep 210 grādos zeltaini brūnus.

Laba apetīte un priecīgi svētki garantēti!

 

Foto: ekrānšāviņš no Youtube video