Jāņu siers gan tradīciju cienītājiem, gan veģetāriešiem!
Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!
Marinētu sieru izlase līgotāju gaumē
Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.
Sastāvdaļas
300-400 g dažādu sieru (piemēram, Jāņu siera, Čederas, fetas u.c.)
150 ml saulespuķu vai rapšu eļļas
Saišķis smalki sakapātu diļļu
Saišķis smalki sakapātu lociņu
2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 ēdamk. balzamiko mērces
1 ēdamk. rozā piparu
Sāls (var arī nepievienot, jo siers ir sāļš)
Pagatavošana
1) Sagriez sieru vienādā izmēra plāksnēs vai standziņās, rūpīgi izkārto to vismaz 2cm dziļā traukā.
2) Citā traukā sajauc visas pārējās receptes sastāvdaļas un iegūto marinādi pārlej pāri sieram.
3) Liec ledusskapī un baudi pēc dažām stundām!
Marinēts tofu siers
Gatavošanas laiks 10 min+ laiks marinēšanai.
Tofu ir unikāls produkts, jo tam ir neitrāla garša, bet tas labi uzsūc sevī citu produktu garšas, tāpēc šī recepte tofu sieru padarīs par patiesi gardu uzkodu, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.
Sastāvdaļas
300-350 g cietā tofu siera
200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums)
10-15 gb smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu
100 g smalki sakapātu melno olīvu
1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna
1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu
2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 tējk. ķimeņu
šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu
sāls, melnie pipari
Pagatavošana
1) Sagriez tofu sieru 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.
2) Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.
3) Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).
4) Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!
Noderīgi padomi, kā gudri veidot iepirkumu sarakstu
Viens no iepirkšanās zelta likumiem ir nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu...
Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši...
Rūpes par sejas ādu pēc svētkiem – kā veikt sejas ādas attīrīšanu un pabarošanu?
Gada nogalē piedzīvotie svētku pasākumi var būt īsts izaicinājums mūsu sejas ādai,...
Farmaceite kliedē 5 biežākos mītus par cukura diabētu
Cukura diabēts viennozīmīgi ir slimība, kas mūsdienās cilvēkus skar arvien vairāk....