Scroll to Top

Mājās gatavotas uzkodas kokteiļiem un alum

Publicēts: / / 3553 views

Piektdienas vakars, bet netiec uz krodziņu? Dzērienu un vīnu zemo cenu veikalu tīkls piedāvā gardu sīpolu gredzenu un kraukšķīgu maizes veltnīšu receptes, ko uzkost, dzerot alu vai savu iecienītāko dzērienu! Šīs divas receptes mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.

Sīpolu gredzeni alus mīklā

Sastāvdaļas

3 lieli sīpoli
150 g kviešu miltu
1/2 tējk. sodas
200 ml alus
Rapšu eļļa vārīšanai
Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas.

Pagatavošana

1) Sagriez sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadali atsevišķos gredzenos.
2) Bļodā samaisi miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).
3) Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliec uz šķīvja.
4) Miltu maisījumam pielej alu un samaisi to līdz viendabīgai konsistencei.
5) Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē – eļļai nav jādūmo).
6) Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.
7) Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).

Kraukšķīgās uzkodu maizītes ar bekonu

Sastāvdaļas
125 g plānās šķēlēs sagriezta bekona
6 šķēles tostermaizes
100 g krēmsiera
20 g smalki sagrieztu zaļo lociņu

Pagatavošana

1) Sajauc krēmsieru ar zaļiem lociņiem. Uzsmērē nedaudz krēmsiera katrai maizes šķēlei.
2) Cieši sarullē maizes šķēli ruletē.
3) Aptin katru ruletīti ar bekona šķēli un pārgriez uz pusēm.
4) Cep 10-15 min 180 grādu karstā cepeškrāsnī, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Pasniedz siltus.
Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina