Scroll to Top

4 ēdieni, kas varētu kļūt par 2016. gada trendiem

Publicēts: / / 1488 views

Liza Lilliena ir populārās mājaslapas “The Hungry Girl” autore, kā arī deviņu grāmatu autore, no kurām sešas debitēja “New York Times” pirktāko grāmatu sarakstā.

Šoreiz Lilliena apkopojusi jaunā, 2016. gada iespējamos ēšanas trendus, kuri varētu kļūt populāri visā pasaulē.

“Kāds būs 2016. gads? Un vēl svarīgāk – ko cilvēki ēdīs? Šeit ir dažas no manām prognozēm, kas būs tas, kas “uzspridzinās” šo gadu…”

Ziedkāposti visur

Nepārprotiet mani – 2015. gads bija īsts šo balto dārzeņu gads! Daudzi iemīlēja ziedkāpostu rīsus un tika sākts pārdot pat ziedkāpostu sasalušās versijas! Taču, es jūtu, ka šogad ziedkāposti kā ēdiens izplatīsies vēl plašāk. Pilnveidojiet savu ziedkāpostu picas tehniku, jo tā šeit ir uz palikšanu!

Spirālveida dārzeņi

Ja jums vēl mājās nav parocīgais spirālveida dārzeņu smalcinātājs jeb “Vegetti”, ir īstais laiks to iegādāties, jo spirālveida dārzeņi kļūst aizvien pieprasītāki. Vieglākais ceļš sekot šai tendencei – cukini nūdeles. Pamēģiniet tās standarta auksto sezama nūdeļu vietā!

Zirņu proteīns

Daudzi cilvēki vēlas samazināt savu gaļas patēriņu, bet proteīns, kas ir gaļā, ir cilvēka organismam ļoti nepieciešams. Tā nav sojas produktos? Ir cits veids- zirņu proteīns! Jā, garšīgie zaļie zirnīši ir pārsteidzoši labs proteīna avots, kuru sāk pielietot arvien plašāk – tagad zirņu proteīnu sāk pievienot tādās uzkodās kā “vienkāršie proteīna čipsi” un dažādās Vidusjūras uzkodās.

Dabiskas cukura alternatīvas

Aizvien vairāk pētījumu sāk pierādīt, ka rafinēts cukurs cilvēka veselībai ir daudz sliktāks, kā iepriekš domāts. Tādēļ ir būtiski sekot līdzi savam cukura patēriņam un izmantot dabiskos saldinātājus, kad vien iespējams. Cilvēks visdrīzāk neapzinās, cik daudzos produktos ir cukurs vai kukurūzas sīrups, tādēļ rūpīgi pārbaudiet produktu etiķetes un meklējiet pēc iespējas dabiskākas opcijas – niedru cukurs, agaves nektārs un medus ir vislabākās iespējas.

Foto: Horia Varlan / https://www.flickr.com/photos/horiavarlan/ / https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Foto: https://www.instagram.com/emma__baxter/